• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Loboda, leurda si altele

Ciorba de Dragavei cu Orez si Zdrente de Ou

April 3, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Mai demult, în vreme, această chiaburească zeamă, cunoscută drept ciorba de dragavei cu orez si zdrențe de ou, era rânduită cam după următorul canon: Ca să câștige timp, toca muica bolbotinele și, lăsând oala pe foc să bolborosească leneș, se ducea în spatele oborului, să rupă o poală de ștevie, numai sfârc. Când trecea prin obor, striga la ăl bătrân ce bocănea cu chisăru’ pe la pătul, să urce la păier să caute un cuibar de oauă. O auzise p’ aia golașă cotcodăcind de dimineață pe la păier. Se întorcea la vatră cu poala plină de dragavei, peste care arunca alea 2-3 ouă, găsite în cuibar. Până ce grijea verziturile, îl mai trimitea pe ăl bătrân în beci, la putină, să scoată o oală de zeama de varză, să acrească fiertura. Coborâtul în beci era treaba omului, nu a femeii. Tot treaba omului era să rupă niște ardei iute uscat, din șirul atârnat la gura beciului, și să-l coacă pe plită. Cam asta era ritualul cu ciorba de dragavei sau cu cea de lobodă… Ciorbe românești autentice, sănătoase și foarte gustoase.

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (1)

Necesar ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou

  • 1 kg dragavei
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac mic
  • 1 nucă, oleacă mai trupeșă, de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 pahar bulion
  • 1 pahar mic de orez
  • 2 ouă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de mălai
  • 1 legătură de leuștean
  • 1/2 l zeama de varză sau mai mult, după obicei și poftă
  • sare, piper

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (3)

Preparare

Spălăm și curățim morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa. Le mărunțim și le punem la fiert în 3 litri de apă rece cu un praf de sare. Până fierb legumele, grijim dragaveiul, înlăturând eventualele resturi de ierburi. Îl spălăm sub jet de apă și îl lăsăm să se scurgă. Rupem frunzele de dragavei cu mâna, făcându-le bucăți și înlăturând partea mai groasă a codițelor (nervura principală). Lăsăm dragaveiul astfel pregătit, într-un bol.

Când legumele aproape au fiert punem zeama de varză (sau borș) și bulionul (sau zarzavat acrișor, de ciorbe). Lăsăm să înceapă fierberea și adăugăm orezul. Gustăm să verificăm cât de acrișoară este ciorba, dacă mai este nevoie de zeamă suplimentară (după pofta fiecăruia). Când orezul s-a umflat adăugăm dragaveiul pregătit mai înainte. Într-un bol, spargem două ouă, punem 3-4 căței de usturoi zdrobiți, o lingură de mălai și un praf de sare. Amestecăm ușor cu o furculiță, dar fără să batem amestecul, deoarece urmărim să obținem zdrențe de ou. După ce dragaveiul a fiert două minute, oprim focul la oală și punem amestecul de ouă, răscolindu-l ușor cu o furculiță la contactul cu ciorba fierbinte. Tocăm leușteanul și aromăm ciorba. Dăm un praf de piper. Gustăm și potrivim de sare, dacă mai este cazul. Punem capac pe oală și o lăsăm 10-15 minute. Se mănâncă fierbinte, dar și rece, că-i răcoritoare, dacă-i cald afară.

Să fiți bine!

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (9)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (10)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (8)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (12)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (7)

Filed Under: Bucataria romaneasca, Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu oua, Retete de supe si ciorbe, Retete din Oltenia, Retete ieftine, Retete simple Tagged With: ciorba, dragavei, stevie, traditionala, zdrente de ou

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe grill

March 19, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

În ton cu verdele primăvăratic ce își intră treptat în drepturi, azi va propun o combinație între două delicioase piureuri, unul mai rustic și mai vioi la gust și altul, mai soft, mai dulce și delicat. Diferite din multe puncte de vedere, urzica și broccoli se completează armonios în bucătărie, conlucrând la un gustos piure care cu siguranță va atrage atât pe cei ce găsesc urzica prea aspră la gust cât și pe cei ce identifică broccoli ca fiind fad și lipsit de expresie. Putem spune că acest piure satisface întreaga diversitate de gusturi din casă. Despre câtă sănătate aduce în farfurie un piure de urzici cu brocoli ar fi inutil să readuc eu în atenție argumente deja binecunoscute de voi toți. M-a surprins plăcut modul cum l-au mâncat copii, inclusiv întins pe pâine prăjită. Eu l-am asociat cu un piept de pui pe grill și cu pâine prăjită, dar fiecare îl poate mânca după cum poftește.

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 8

Piure de urzici cu brocoli

  • 1 buc. broccoli
  • 3-4 pungi de urzici vândute de precupețe, să tot fie peste 500 gr
  • 1 felie unt
  • 2-3 căței de usturoi, după gust
  • ulei de măsline
  • sare, piper

Pentru piept de pui

  • 1 piept de pui
  • ulei măsline
  • sare, piper, boia, cimbru (sau ierburi de provence)

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 9

Preparare

Înainte de a pregăti verziturile, ne ocupăm de pieptul de pui. Îl tăiem felii și îl punem într-un bol. Peste el punem 1 lingură ulei de măsline, piper măcinat, cimbru uscat, un praf boia și amestecăm până ce uleiul și aromele cuprind bine carnea. Uleiul are rolul de a păstra pieptul suculent și de transporta și lega aromele condimentelor. Lăsăm pieptul de pui să se îmbogățească cât timp pregătim noi piureul de urzici și broccoli.

Grijim urzicile, trecând prin mână plantă cu plantă, pentru a înlătura codițele mai tari, resturile de ierburi, paie, etc. Această fază de pregătire a urzicilor este cea mai anevoioasă și consumatoare de timp. Depinde mult de locul din care au fost culese, de aceea este bine ca atunci când le cumpărați din piețe, să vă uitați bine în pungă, să nu fie prea încărcate de ierburi uscate sau alte resturi. Punem urzicile într-o oală cu apă și le fierbem timp de 15 minute. Le scoatem cu o paletă (avem grijă ca resturile să rămână fundul oalei) și le lăsăm într-o strecurătoare să se scurgă. Le mărunțim bine cu un cuțit și le punem deoparte, într-un bol.

Desfacem broccoli în buchețele și îl fierbem în apă cu sare până intră bine furculița în el. Îl scoatem din oală, îl scurgem și îl pasăm cât de bine putem (sau folosim blenderul). Punem urzicile mărunțite împreună cu broccoli pasat într-o cratiță și adăugăm untul, usturoiul dat pe răzătoare, sare și piper proaspăt zdrobit. Adăugăm 1-2 linguri de ulei de măsline. Omogenizăm bine și gustăm pentru al potrivi de sare.

Dacă doriți un piure mai dulce, cu un gust mai bogat, puteți adăuga o ceapă tocată mărunt și călită. Dacă doriți o cremozitate mai mare se poate adăuga un cartof fiert sau o lingură de făină, după cum dorește fiecare. În caz că urzicile și broccoli nu au fost bine scurse și doriți un piure mai consistent, puneți cratița pe foc încet și amestecați până ce capătă consistența dorită, prin evaporarea lichidelor. Se gustă des piureul și se potrivește gustul după dorința fiecăruia, cu mai mult unt sau ulei de măsline, cu sare, piper, sau alte condimente.

Cât timp am pregătit urzicile și broccoli, pieptul de pui s-a mai dichisit cu ceva arome și este pregătit pentru grill. Încingem grill-ul și coacem pieptul pe ambele părți, încercând să-l întoarcem o singură dată. După ce pieptul este frumos rumenit, punem pe grill, peste sucurile lăsate de carne, felii de pâine la prăjit. Mai mult nu prea mai am a vă spune, așa că vă doresc, poftă mare!

Să fiți bine!

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 1

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 2

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 5

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 6

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 7

Piure de urzici cu brocoli. Cu piept de pui pe gratar 10

Filed Under: Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu carne de pui, Retete de mancaruri cu carne Tagged With: broccoli, piept de pui, piure, urzici

Ciorba de salata cu afumatura

March 12, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

În fiecare an, odată cu sosirea primăverii, pofta de verzituri se accentuează și ca urmare acestea câștigă o prezență serioasă în meniu, și când spun aceasta nu mă refer la salate. Mai toată oferta piețarilor – loboda, salata verde, măcriș, spanac, leurda, dragavei – își găsește loc în diverse mâncăruri și ciorbe, unele pe loc încropite, după cum îmi cere inima și după cum îmi permite imaginația la momentul respectiv. Chiar dacă salata verde este la îndemână pe tot parcursul anului, ciorba de salata cu afumatura mă prinde în mrejele ei numai când mijește iarba, în primăvară. Este drept, când căldura verii își intră în drepturi, mă mai răcoresc cu o ciorba de salata verde cu zdrențe de ou sau cu orez, dar zeama de salata cu afumatura, ca o fatalitate, mă cucerește de fiecare dată în primăvară. Asemenea simptome prezintă ciorbarii, din a căror categorie recunosc că fac parte, și drept urmare îmi tratez azi pofta, cu ciorba de salata cu afumatura.

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  13

Necesar ciorba de salata cu afumatura

  • 1 bucată coastă afumată, cca 500 gr.
  • 1 salată verde mare și bogată
  • 1 ceapă
  • rădăcinoase: 1 morcov, 1 păstârnac, 1 țelină micuță
  •  1 cartof
  • 1 lingură bulion
  • cimbru uscat, piper, sare
  • ulei
  • smântână, pentru cei ce preferă să dreagă ciorba

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  16

Preparare

Într-o oală cu cca 4 litri de apă și un praf de sare, punem coasta afumată la fiert, pentru cca 30 de minute. Scoatem costița fiartă și strecurăm fiertura printr-o sită fină. Desfacem carnea de pe oase și o tăiem bucăți potrivite. Tocăm mărunt ceapa și o călim sumar într-o tigaie încinsă, cu o lingură de ulei. Alături de ceapă, în tigaie adăugăm bucățile de costiță afumată și o lingură de bulion sau pastă de roșii (eu am folosit pastă de roșii cu ardei gras). Călitura de ceapa, costiță și bulion, o punem în zeama strecurată anterior, în oala aflată pe foc. Când reîncepe fierberea, adăugăm și rădăcinoasele mărunțite.

După ce rădăcinoasele au fiert, adăugăm cartoful tăiat cubulețe. După câteva minute, timp în care a fiert cartoful, adăugăm și salata verde tăiată franjuri. Aromăm cu cimbru uscat și cu un praf de piper proaspăt măcinat. Mai ținem pe foc 3-4 minute, deoarece salata se înmoaie și își lasă gustul repede. Gustăm și potrivim de sare. Cine dorește poate drege acum ciorba cu smântână sau își poate pune fiecare în farfurie, atunci când mănâncă. Este o ciorbă excelentă! Dacă preferați alt tip de afumătură, se poate folosi, dar eu prefer la ciorba asta o coastă afumată de calitate.

Să fiți bine!

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  2

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  3

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  4

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  5

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  6

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  9

Ciorba de salata cu afumatura - Papamond  11

Filed Under: Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu carne de porc, Retete de supe si ciorbe, Retete din Muntenia, Retete simple Tagged With: ciorba, coasta afumata, salata verde

Salata Caesar cu piept de pui

February 12, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Salata Caesar își are originea în anii 20 ai secolului trecut, când bucătarul mexican, de origine italiană, Caesar Cardini, a preparat-o pentru prima dată într-un restaurant din Tijuana, Mexic. Povestea spune că bucătarul Caesar a trebuit să pregătească, la repezeală, ceva de mâncare pentru un grup de actori, în condițiile în care nu prea mai avea ceva în frigider. În asemenea condiții, Caesar a fost nevoit să improvizeze această salată, preparată cu cele câteva ingrediente avute în bucătărie. Inițial, salata nu conținea piept de pui, acesta și alte câteva ingrediente pentru dressing, fiind adăugate mai târziu. Deși foarte simplă, lipsită de wow effect și deloc spectaculoasă în ingrediente, salata Caesar a devenit peste ani o vedetă culinară.

Salata Caesar cu piept de pui - www.papamond. ro (1)

Necesar salata Caesar

  • 1 salată verde
  • 1/2 piept de pui
  • 2 felii de pâine
  • parmezan
  • ulei de măsline
  • dressing, așa cum îl fac eu: 1 linguriță muștar, 1 gălbenuș crud sau fiert, 2 căței de usturoi, 2 linguri iaurt, 4 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, sare, piper

Salata Caesar cu piept de pui - www.papamond. ro (3)

Preparare

Preparăm dressing-ul începând cu usturoiul frecat cu ulei, peste care adăugăm gălbenușul crud sau fiert. Frecăm bine până ce formăm o maioneză, adăugăm iaurt, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și amestecăm pentru o bună omogenizare. Deseori se folosește la acest dressing sos Worcestershire, anșoa și parmezan. Eu prefer fără primele două, iar parmezanul presărat peste salată. Sunt multe variante de dressing pentru salata Caesar și poate fiecare să aleagă după cum poftește.

Pieptul de pui îl pregătim felii și îl preparăm la grill. Se poate și în tigaie dacă nu vă place pe grill. Feliile de pâine le punem întregi într-o tigaie încinsă, cât să se usuce puțin, pentru a putea să le frecăm cu usturoi.  După ce le frecăm cu usturoi, tăiem feliile cuburi și le întoarcem din nou în tigaia încinsă, cu puțin ulei de măsline. Le ținem pe foc până ce crutoanele se rumenesc.

Spălăm salata verde și o scurgem bine de apă. Rupem frunzele cu mâna (nu îmi place să tai frunzele de salată verde cu cuțitul) și le punem în salatieră. Peste salata verde punem dressing-ul, apoi crutoanele și pieptul de pui tăiat bucățele. Peste tot, răzuim parmezan.

Salata Caesar se servește la masă imediat, pentru că dacă se ține mai mult se înmoaie crutoanele.

Să fiți bine!

Salata Caesar cu piept de pui - www.papamond. ro (9)

Salata Caesar cu piept de pui - www.papamond. ro (10)

Salata Caesar cu piept de pui - www.papamond. ro (8)

Salata Caesar cu piept de pui - www.papamond. ro (7)

Filed Under: Bucataria americana, Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu carne de pui, Retete de mancaruri cu carne, Retete de salate, Retete rapide, Retete simple Tagged With: crutoane, piept de pui, salata verde

Iahnie de Dovlecei Aromata cu Busuioc

August 14, 2014 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Simplă şi facilă, dar intrată oarecum într-un con de umbră, această iahnie de dovlecei se mânca mai bine în prima jumătate a secolului trecut, când orice birt sau restaurant facilita diverse gustări pe lângă sticle sau halbe. Era prezentă şi în posturile mai abitir ţinute, în vremea aia, în România rurală. Este de încercat în zilele astea, de vară călduroasă, mai ales că este bună nu numai caldă dar şi rece, mâncată cu pâine prăjită.

Fără să ne ţină prea mult timp în bucătărie, dăm carnea la o parte pentru o zi şi facem o încercare cu iahnie de dovlecei. Poate fi văzută ca gustare – salată (gen salata de vinete), ca mâncare de post sau, de ce nu, drept garnitură lângă o friptură suculentă, cu smerenie preparată pentru a nu-i indigna pe cei ce ţin post. Sper să placă amatorilor de dovlecei!

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (12)

Necesar iahnie de dovlecei

  • 4-5 dovlecei tinerei
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare, piper, cimbru
  • busuioc proaspăt sau verdeaţă după preferinţă
  • ulei

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (9)

Preparare

1. Curăţăm dovleceii de coajă şi îi tăiem cubuleţe. Îi punem într-o strecurătoare mare şi le dăm un praf de sare să mai piardă din apă. Îi lăsăm 20 de minute.

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro

2. Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei şi călim cubuleţele de dovlecei. Apa din dovlecei se va evapora şi acestia se vor fărâmiţa. Dăm pe răzătoarea mică doi căţei de usturoi, peste dovlecei şi amestecăm. Îi scoatem din tigaie, pe o farfurie.

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (1)

3. Tocăm ceapa şi o călim în aceaşi tigaie. Adăugăm piper şi câteva fire de cimbru. Decojim roşiile şi le tăiem mărunt. După ce s-a călit ceapa adăugăm roşiile. Lăsăm să se formeze un sos şi apa roşiilor să se evapore. Se poate folosi în loc de roşii şi bulion, dar eu prefer vara să folosesc roşii proaspete. 

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (2)

4. Adăugăm dovleceii rumeniţi peste călitura de ceapă şi roşii. Amestecăm şi lăsăm să scadă bine.

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (3)

Deoarece mănânc mai usturoiat eu mai adaug în faza finala usturoi ras pentru un gust mai pregnat de usturoi. Fiecare poate adăuga usturoi după cum doreşte. Tot acum se adaugă pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Eu am ales să folosesc busuioc proaspăt.

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (5)

5. Iahnia de dovlecei se poate servi atât caldă cât şi rece. Mie îmi place rece, întinsă pe felii de pâine, prăjite sau nu, peste care presar busuioc mărunţit.

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (6)

Cu imaginaţie, fiecare poate lucra la paleta de condimente şi se poate modifica textura, în sensul de a se face mai tartinabilă.

Să fiţi bine!

Iahnie de dovlecei - www.papamond.ro (10)

 

 

Filed Under: Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete de mancaruri cu legume fara carne, Retete de post, Retete din Muntenia, Retete garnituri, Retete gustari, Retete ieftine, Retete pentru mic dejun, Retete rapide, Retete simple Tagged With: dovlecei, iahnie, post, rosii, usturoi

Salata cu Linte Verde, Rosii, Ardei si Patrunjel Proaspat

July 8, 2014 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Destul de populara în trecutul nostru gastronomic, după o penurie prelungită in meniu, lintea revine treptat pe raft şi ca atare, evidenţiată într-o supă, într-o mâncare sau salată, îşi face loc şi pe masa noastră. Mi-a plăcut mult supa de linte roşie de inspiraţie turcească şi, după mesaje, cred că nu numai mie, iar lintea verde m-a foarte mulţumit în salate. A fost foarte gustoasă alături de verziturile primăvarii – leurdă, lobodă, spanac – şi cred că face o bună impresie într-o largă varietate de salate, aducând un rezonabil spor de consistenţă, prin bogăţia de fibre şi proteine cu care este înzestrată. Că sunt salate simple şi rapide, de zi de vară călduroasă, sau ceva mai sofisticate, de week-end cu familia, o încercare culinară cu linte verde nu o să vă dezamăgească. Azi, o zi foarte călduroasă, am preparat o salata cu linte verde, cu roşii şi ardei gras, aromată din plin cu mult pătrunjel verde. O salată comună şi simplă, în care lintea se regăseşte foarte bine.

salata cu linte verde, rosii si ardei (5)

Necesar salata cu linte verde, rosii, ardei si patrunjel

  • 200 gr linte verde
  • 3 roşii
  • 2 ardei
  • 1 legătură bogată de pătrunjel verde proaspăt
  • puţin ardei iute – optional
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • oţet de mere
  • sare, piper

salata cu linte verde, rosii si ardei (7)

Preparare

1. Punem lintea verde la fiert în apă cu sare. Lintea fierbe destul de repede, în 20-30 de minute. O gustăm şi când este fiartă, o răsturnăm într-o strecurătoare mai mare să se scurgă bine apa. Nu trebuie fiartă excesiv pentru că se fârâmiţează destul de uşor. Ne bazăm pe gustat ci nu pe timp, care este orientativ.

2. Feliem subţire roşiile şi ardeiul sau, dacă preferăm, le tăiem cubuleţe. Pătrunjelul verde îl tăiem potrivit (nu mărunt ca la ciorbă), să-l simţim în salată.

3. Într-un bol punem 3 linguri de ulei, una de oţet, un praf de sare şi unul de piper. Amestecăm cu o furculiţă să rotunjim dressing-ul. În acest dressing răzuim căţeii de usturoi.

salata cu linte verde, rosii si ardei 4. Punem roşiile, ardeii, pătrunjelul şi lintea într-un bol. Adăugăm dressing-ul şi amestecăm uşor, să se armonizeze. Dacă ne place puţin iute, tăiem rondele ardeiul iute şi îl adăugăm. Dacă doriţi mai acru se mai poate adăuga oţet. Fiecare îşi reglează cantităţile de condimente şi dressing după propiul gust. Să fiţi bine! salata cu linte verde, rosii si ardei (2)

Filed Under: Bucataria asiatica, Bucataria orientala, Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete de salate, Retete ieftine, Retete rapide, Retete simple Tagged With: ardei gras, linte verde, patrunjel, rosii, salata

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Page 2
  • Page 3
  • Page 4
  • Page 5
  • Interim pages omitted …
  • Page 9
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate