• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Bucataria romaneasca

Ochiuri pe Mamaliguta ca la Bunica

Azi, zi de iarnă începută cu o dimineață friguroasă și cețoasă, m-am întors oleacă la o simplă dar gustoasă încropeală culinară, specifică mai mult iernilor copilăriei, petrecute la sat, la bunici. Ochiuri pe mamaliguta ca la bunica intră în panoplia mâncărurilor țărănești, plăcere de moment de iarnă, neprogramabilă, legată mai mult de un amalgam de […]

Fazan la Cuptor cu Ciuperci Champignon

Chiar dacă nu agreez vânâtoarea, cu vânatul mă înțeleg destul de bine și drept urmare, din când în când, îi mai vine rândul la tigaie unui fazan sau iepuraș. Azi, încerc să vă provoc pofta cu o rețetă simplă de fazan la cuptor cu ciuperci. Fazanul, ca orice alt vânat necesită o minimă fezandare, fiind […]

Tocanita de Miel cu Iahnie de Linte

Presupun că titlul (tocaniță + iahnie) induce ideea că trebuie alocat timp și ceva muncă pentru a te bucura de o tocanita de miel servită în tandem cu o iahnie de linte. Practic, putem spune că avem de-a face cu o combinație de două rețete, capabile să se descurce foarte bine una fără alta. Ei […]

Carne de rata cu orez si bame

Azi, servim carne de rata! Pentru că am întâlnit în piață trei mămăici ce-și valorificau recolta de bame, am gândit că nu-i rău să aduc în meniu și în on-line, alături de pieptul de rata,  această legumă mai puțin gătită în prezent la noi. Diversitatea de legume nu ne poate aduce decât avantaje, chiar dacă, […]

Ardei iute tocat pentru ciorbele iernii ce vine

Cu puțin înainte de a mă înconjura iarna, cu ultimi ardei găsiți în grădină, pe lângă iuțica deja adăpostită în cămară, am mai pregătit câteva borcane cu ardei iute tocat destinat să înveselească ciorba de peste iarnă și să lupte cu oxidarea organismului sedentar. Admițând că sunt degrabă mâncător de ciorbe, nu mă pot lipsi […]

Manatarci – cel mai simplu mod de preparare!

Azi, mi-au ieșit în cale câteva manatarci! Spre deosebire de alte ciuperci, manătărcile coborâte din pădurile de munte se prezintă cu altă distincție, cu parfum de conifere și aromă de nucă. Mănătărcile prăjite își dezvăluie, spre desfătarea noastră, în modul cel mai atrăgător parfumul și gustul. Acest simplu și banal mod de preparare îl aplic […]

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 5
  • Page 6
  • Page 7
  • Page 8
  • Page 9
  • Interim pages omitted …
  • Page 30
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Rețete Diverse

MANCARE DE MARAR CU PULPE DE PUI

Mancare De Marar Cu Pulpe De Pui

Papanasi cu dulceaţă şi smântână

Mancare de Limba cu Rosii si Marar

Plachie de Crap, Inviorata cu Usturoi si Iutica

Tarta de mamaliga cu spanac si ciuperci

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate

Copyright © 2025