• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Papamond

Papamond

  • Categorii
    • Aluaturi
    • Aperitive
    • Gem si dulceata
    • Mancaruri cu carne
    • Mancaruri cu legume fara carne
    • Mezeluri
    • Muraturi si conserve
    • Paste si pizza
    • Salate
    • Sosuri
    • Supe si ciorbe
    • Desert
  • Ingrediente
    • Pui
    • Curcan
    • Porc
    • Vita
    • Miel si ied
    • Rata si gasca
    • Peste, scoici, melci
    • Cartofi
    • Fasole
    • Mazare
    • Orez
    • Varza
    • Vinete
    • Loboda, leurda si altele
    • Fructe
    • Oua
    • Branza
    • Ciupeci
  • Bucataria romaneasca
    • Ardeal
    • Banat
    • Dobrogea
    • Moldova
    • Muntenia
    • Oltenia
  • Bucatarie internationala
    • Americana
    • Asiatica
    • Europeana
    • Orientala
  • Sarbatori
    • Craciun
    • Pasti
  • Altele
    • Articole
    • Cum se face?
    • Retete cu sos
    • Retete de post
    • Retete ieftine
    • Retete la cuptor
    • Retete rapide
    • Retete simple

Ingrediente

Salata de pui cu ciuperci

April 28, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Salata de pui cu ciuperci eu o percep ca fiind foarte populară, devreme ce o regăsesc în meniu pe la mai toate evenimentele la care se întinde masa. Ca multe alte salate, nici aceasta nu-ți complică prea mult existența în bucătărie, fiind simplu și destul de rapid de preparat.

Apare un oarece sentiment de mâhnire când freci din greu la gălbenușul de ou pentru al transforma în maioneză, dar trece repede când, în final, guști din salată. Bineînțeles că se poate prepara și cu maioneză din comerț, dar dacă vrei autenticitate atunci alegi să muncești oleacă și să-ți freci singur maioneza. Aș mai spune că, după gustul meu, prezența mărarului este esențială pentru zestrea acestei salate. Dressing-ul cremos se echilibrează bine cu aroma și vioiciunea mărarului.

 Salata de piept de pui cu maioneza

Necesar de ingrediente pentru salata de pui cu ciuperci:

  • 1 piept de pui
  • 1 borcan de ciuperci marinate
  • 2-3 castraveți murați
  • 3 linguri de maioneză
  • 3 linguri de smântână
  • 1 legătură de mărar
  • piper

Salata de piept de pui cu ciuperci, smantana si maioneza

1. Punem pieptul într-un vas cu apă rece și o linguriță de sare. Îl punem pe foc și îl fierbem pentru 30 de minute. După ce a fiert îl scoatem și îl lăsăm să se răcească. Tăiem castraveții cubulețe și îi lăsăm într-o strecurătoare, să se scurgă bine. Desfacem borcanul cu ciuperci, scoatem ciupercile pe tocător și le mărunțim cu cuțitul. Între timp s-a mai răcit pieptul de pui, așa că îl tăiem întâi fâșii și apoi cubulețe.

2. Cât timp se răcoresc bine cubulețele de pui și se scurg de zeamă cele de castraveți, preparăm maioneză dintr-un gălbenuș de ou. Tocăm mărunt legătura de mărar. Punem într-un bol pieptul de pui, castraveți, ciupercile și mărarul. Adăugăm maioneza și smântâna și amestecăm să se omogenizeze, astfel încât ingredientele să fie bine învelite de dressing. La final îi dăm un praf de piper.

Probabil ați observat că nu am folosit sare în rețetă. Am folosit la fierberea pieptului și acesta și-a luat puțină sare iar castraveții murați și ciupercile au ceva sare din procesul de conservare. Dacă totuși doriți salata mai sărată, nu presărați sarea peste salata finalizată, deoarece s-ar putea ca salata să devină “mai apoasă”. Presărați sarea pe pieptul de pui, imediat după ce l-ați tăiat cubulețe, urmând ca acesta să devină mai sărat până o să-l puneți în salată. 

Salata de pui cu ciuperci 9

Filed Under: Retete aperitive, Retete cu carne de pui, Retete cu ciupeci, Retete de salate, Retete gustari, Retete simple Tagged With: castraveti, ciuperci, piept de pui, smantana

Oua Incaierate cu Leurda. Cu Mamaliga Crocanta si Sunca Taraneasca

April 17, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Spune o vorbă din bătrâni că este bine să mănânci mult verde pentru a avea picioare puternice și inimă rezistentă. Ne aliem și noi înțelepciunii populare și ne facem de lucru în bucătărie cu două legături de leurdă. Mai este puțin timp și o să-i dea floarea, așa că, dacă vrem să ne mai întărim picioarele și inima, acum este momentul, cât încă ne ofertează lelițele prin piețe. Plecând de la premisa matematică că bun adunat la bun ne aduce o dublă bucurie pentru sfânta gură, am purces cu râvnă la o gustoasă încăierare între leurdă, ouă, ciuperci, mămăligă și șuncă. Pentru mine aceste oua incaierate cu leurda trag obloanele peste sezonul de leurdă, urmând a ne găsi de lucru, la cratiță, cu alte bolbotine binefăcătoare organismului.

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 6

Necesar oua incaierate cu leurda

  • 2 legături de leurdă
  • 6 ouă
  • 4-5 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 jumătate ardei gras
  • 4-5 felii de șuncă
  • 2-3 castraveți murați
  • 400-500 gr mamaliga rece
  • 1 lingură de unt
  • piper, sare
  • ulei

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 12

Preparare

Mai înainte de toate, preparăm o mămăligă micuță dar vârtoasă. O lăsăm deoparte, să se răcească, până preparăm noi încăierarea.

Curățim și tocăm ceapa și ardeiul gras. Ștergem ciupercile cu un prosop curat și le tăiem felii. Încingem o tigaie cu o lingură de ulei și călim ceapa. Peste ceapa călită, adăugăm ardeiul cubulețe și ciupercile felii și le mai călim 3-4 minute, cât să-și lase ciupercile gustul. Asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Grijim și spălăm leurda, o scurgem de apă și o tăiem mai mare. Punem leurda peste toate cele călite, în tigaie, și amestecăm ușor. Spargem ouăle și le punem peste leurdă. Amestecăm să se încaiere bine toate ingredientele și să se prăjească ouăle. Luăm tigaia de pe foc și o lăsăm deoparte. Într-o altă tigaie, prăjim până se rumenesc feliile de șuncă, crestate în prealabil pentru a se desface frumos. Dacă nu avem șuncă tradițională putem folosi bacon sau piept de porc afumat și usturoiat (sunt produse diferite chiar dacă au la bază pieptul de porc).

În ce privește prăjitul mămăligi avem două variante: fie o prăjim în grăsimea rămasă de la șuncă, fie în unt, după cum se dorește. Fărâmițăm mămăliga (care s-a răcit și întărit) și o punem în tigaia încinsă. O prăjim până ce începe să capete o crustă crocantă și ușor rumenită. Mămăliga preparată astfel este excelentă. Am mai prezentat-o la rețeta de vițel cu ciuperci. 

Așezăm în farfurie un pat din mămăligă prăjită, iar peste acest pat punem o porție de oua incaierate cu leurda. Alături, în stânga și dreapta, așezăm șunca rumenă, ușor crocantă și castraveții murați (care au rol de mediere între îmbucături). Asta-i tot!

Să fiți bine!

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 1

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 2

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 3

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 4

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 11

Oua incaierate cu leurda. Cu mamaliga prajita si sunca taraneasca - Papamond 7

Filed Under: Bucataria romaneasca, Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu ciupeci, Retete cu oua, Retete din Oltenia, Retete ieftine, Retete pentru mic dejun, Retete rapide Tagged With: ciuperci, leurda, mamaliga, oua, sunca

Drob de Miel – Cinstire Culinara a Pastelui

April 11, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Gândind la ce am a vă spune despre drobul de miel și menirea lui, mi-am amintit de cuvintele lui Radu Anton Roman despre această cinstire culinară a trupului și sufletului, aflate în sărbătoarea și bucuria Învierii. Recitindu-le și părându-mi la fel de dragi, frumusețea acestei definiții a drobului mă împinge să o re-împărtășesc aici, spre cinstirea acestui trubadur al tradițiilor vetrei noastre:  “Amintire milenară a Paștelui Ortodox, numit pe alocuri plăcintă de cighir, drobul este strofa a patra, cea care se recită după incantația anafurii, clinchetul ușor al ouălelor ciocnite și foșnetul pascăi. Carnea mătăsoasă a măruntaielor, voalul incinerat al prapurelui, totul celebrează.” Parcă, cu o notă de smerenie față de tradiție și față de încărcătura spirituală a celei de-a treia zi, drobul, ca un ritual, se prepară numai de Paște, când își depășește condiția de simplu preparat culinar, devenind parte a sărbătorii ce succede vestea Învierii Domnului. Drob de miel poți prepara și în timpul anului, dar nu va fi decât o mâncare bună și atât. De Paște, însă, alături de ouă roșii, pască și alte preparate de miel, prezența drobul este ingredient al bucuriei manifeste pentru Înviere.

Drob de miel cu verdeturi

Necesar preparare drob de miel

  • 1 kg organe de miel si măruntaie
  • 2 cepe
  • 3 fire ceapă verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 7 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 prapore miel
  • piper, sare
  • ulei

Drob de miel cu organe rumenite inainte

Preparare

Am obiceiul ca, odată cu apariția verdețurilor în primăvară, să acord o pondere mai mare acestora în rețete. Lunile de primăvară, până când începe căldura verii, sunt sub imperiul abundenței verdelui în bucătărie. Acest obicei implică și drobul de miel, la a cărui preparare folosesc din plin usturoi și ceapă verde, mărar și pătrunjel.

Curățăm organele de miel și le opărim într-o apă fierbinte, în care iși vor lăsa spuma. Le scoatem, aruncăm prima apă, și le punem la fiert într-o altă apă cu o lingură de sare, pentru 25-30 de minute. Odată fierte, le scoatem cu o paletă într-un bol și le lăsăm să se răcească oleacă. Când nu ne mai frig la degete le punem pe un tocător și le mărunțim din cuțit. Încingem o tigaie cu un strop de ulei și punem organele tocate, să le încingă focul pentru 3-4 minute. Astfel, prin această semi-prăjire, vom obține un gust mai robust și o aromă mai împlinită. Le scoatem din tigaie și le punem într-o cratiță.

Curățăm și tocăm mărunt cele două cepe. Le călim până se înmoaie și devin sticloase. Ceapa și usturoiul verde le mărunțim pe tocător. La fel procedăm cu mărarul și pătrunjelul. Ceapa călită și toate verdețurile le punem în cratiță, peste organele mărunțite. Dăm un praf de piper și unul de sare. Le amestecăm pe toate să se cunoască bine. Spargem cele 7 ouă într-un bol și le batem cu o furculiță. Punem și ouăle bătute peste amestecul nostru și mai omogenizăm odată.

Ungem o tavă de cozonac (sau asemănătoare) cu unt sau cu ulei, și presărăm puțină făină pe fundul și pe lateralele tăvii. Praporele, ținut în prealabil în apă rece, se aranjează în tavă. Peste el, începând din mijloc, începem să punem compoziția. Pe măsură ce crește cantitatea, ridicăm marginile praporelui să nu fie prins sub compoziție. Terminăm de pus compoziția drobului în tavă și îl învelim pe cât se poate în prapore (depinde cât de mare este praporele). După ce am terminat de aranjat preparatul în tavă, ungem drobul cu puțin ou (ca pe cozonac, cu o pensula de silicon). Dăm tava cu drob de miel la cuptor, pentru cca 30 de minute, să se coacă și rumenească. Drobul de miel se mănâncă atât cald cât și rece, cu ceapa verde sau usturoi verde.

Să fiți bine!

Drob de miel - organe de miel

organe de miel cu verdeturi tocate

Adaugam ou la drobul de miel

Drob de miel in tava

Drob de miel in prapure

Drob de miel rumenit la cuptor

Drob de miel cu usturoi verde

Drob de miel, traditie de Pasti

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de miel si ied, Retete de mancaruri cu carne, Retete de Pasti, Retete la cuptor Tagged With: drob, miel, paste, traditii

Ciorba de Dragavei cu Orez si Zdrente de Ou

April 3, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Mai demult, în vreme, această chiaburească zeamă, cunoscută drept ciorba de dragavei cu orez si zdrențe de ou, era rânduită cam după următorul canon: Ca să câștige timp, toca muica bolbotinele și, lăsând oala pe foc să bolborosească leneș, se ducea în spatele oborului, să rupă o poală de ștevie, numai sfârc. Când trecea prin obor, striga la ăl bătrân ce bocănea cu chisăru’ pe la pătul, să urce la păier să caute un cuibar de oauă. O auzise p’ aia golașă cotcodăcind de dimineață pe la păier. Se întorcea la vatră cu poala plină de dragavei, peste care arunca alea 2-3 ouă, găsite în cuibar. Până ce grijea verziturile, îl mai trimitea pe ăl bătrân în beci, la putină, să scoată o oală de zeama de varză, să acrească fiertura. Coborâtul în beci era treaba omului, nu a femeii. Tot treaba omului era să rupă niște ardei iute uscat, din șirul atârnat la gura beciului, și să-l coacă pe plită. Cam asta era ritualul cu ciorba de dragavei sau cu cea de lobodă… Ciorbe românești autentice, sănătoase și foarte gustoase.

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (1)

Necesar ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou

  • 1 kg dragavei
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac mic
  • 1 nucă, oleacă mai trupeșă, de țelină
  • 1 ceapă
  • 1 pahar bulion
  • 1 pahar mic de orez
  • 2 ouă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de mălai
  • 1 legătură de leuștean
  • 1/2 l zeama de varză sau mai mult, după obicei și poftă
  • sare, piper

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (3)

Preparare

Spălăm și curățim morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa. Le mărunțim și le punem la fiert în 3 litri de apă rece cu un praf de sare. Până fierb legumele, grijim dragaveiul, înlăturând eventualele resturi de ierburi. Îl spălăm sub jet de apă și îl lăsăm să se scurgă. Rupem frunzele de dragavei cu mâna, făcându-le bucăți și înlăturând partea mai groasă a codițelor (nervura principală). Lăsăm dragaveiul astfel pregătit, într-un bol.

Când legumele aproape au fiert punem zeama de varză (sau borș) și bulionul (sau zarzavat acrișor, de ciorbe). Lăsăm să înceapă fierberea și adăugăm orezul. Gustăm să verificăm cât de acrișoară este ciorba, dacă mai este nevoie de zeamă suplimentară (după pofta fiecăruia). Când orezul s-a umflat adăugăm dragaveiul pregătit mai înainte. Într-un bol, spargem două ouă, punem 3-4 căței de usturoi zdrobiți, o lingură de mălai și un praf de sare. Amestecăm ușor cu o furculiță, dar fără să batem amestecul, deoarece urmărim să obținem zdrențe de ou. După ce dragaveiul a fiert două minute, oprim focul la oală și punem amestecul de ouă, răscolindu-l ușor cu o furculiță la contactul cu ciorba fierbinte. Tocăm leușteanul și aromăm ciorba. Dăm un praf de piper. Gustăm și potrivim de sare, dacă mai este cazul. Punem capac pe oală și o lăsăm 10-15 minute. Se mănâncă fierbinte, dar și rece, că-i răcoritoare, dacă-i cald afară.

Să fiți bine!

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (9)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (10)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (8)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (12)

Ciorba de dragavei cu orez si zdrente de ou - Papamond (7)

Filed Under: Bucataria romaneasca, Categorii retete, Loboda, leurda si altele, Retete cu oua, Retete de supe si ciorbe, Retete din Oltenia, Retete ieftine, Retete simple Tagged With: ciorba, dragavei, stevie, traditionala, zdrente de ou

Placinta englezeasca cu mere. Apple crumble

March 31, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Placinta englezeasca cu mere este un desert traditional in Anglia, pregătit la cuptor și acoperit cu o crustă crocantă. Ingredientele includ de obicei mere, zahăr, făină, unt dar de multe ori se folosesc și diverse cereale, semințe, musli, precum și o varietate mare de arome și condimente. Merele pot fi înlocuite cu succes cu alte fructe cum ar fi: pere, piersici, fructe de pădure, etc. Pe undeva seamănă cu tarta franțuzească Tatin, dar nu m-aș grăbi să le includ în același capitol. Una peste alta, apple crumble este o placintă (impropriu numită plăcintă) gustoasă, dulce-acrișoară, potrivită pentru duminicile în familie, nu este costisitoare și se prepară destul de simplu și repede. Este un desert “prietenos” în sensul că îți permite să lucrezi cu o diversitate mare de ingrediente, pentru a obține în final ce gust și ce aromă dorești. Recomand a se servi cu înghețată sau frișcă deoarece, prin cremozitate, acestea pun în valoare mult mai bine potențialul acestui desert. Eu, ființă curioasă, după cum am obiceiul, am adus unele modificări rețetei, în sensul că am înlocuit făina cu biscuiți, am folosit zahăr brut și merele le-am însoțit cu curmale mărunțite.

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 21

Necesar placinta englezeasca cu mere:

  • 1,5 kg mere acrișoare
  • 400 gr biscuiți
  • 150 gr unt
  • 3-4 linguri zahăr brut de trestie de zahăr
  • 150 gr zahăr alb
  • 10-15 curmale fără sâmburi
  • scorțișoară, coajă rasă de lămâie și portocală
  • înghețată sau frișcă

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 17

Preparare

Fărâmițăm bine biscuiți, cu blender-ul, cu sucitorul sau pur și simplu cu mâna, pentru că nu este necesar să fie perfect fărâmițați. Untul moale, ținut la temperatura camerei, se frământă cu biscuiții fărâmițați și cu zahărul brun până se omogenizează. Adăugăm scorțișoară și coajă de lămâie și portocală (sau, dacă vreți, numai una dintre ele). Am preparat cu două tipuri de biscuiți: biscuiți cu miere și biscuiți cu diverse semințe. Se poate folosi o mare diversitate de biscuiți, dar cred că cei cu semințe sunt gustoși și foarte buni pentru această rețetă. De asemenea, în schimbul biscuiților, se poate folosi făină (rețeta clasică) sau 1-2 linguri de făină amestecată cu musli. În ce privește aroma, se poate aroma pe lângă scorțișoară, de ex. cu anason sau vanilie, după cum dorește fiecare.

Dăm pe răzătoarea mare două mere. Într-o cratiță topim zahărul alb (avem grijă să nu se ardă) și adăugăm merele date pe răzătoare. Amestecăm, și aromăm și acest amestec de zahăr și mere, cu scorțișoară. Tăiem cuburi potrivite celelalte mere și le punem în cratiță. Mărunțim cu cuțitul curmalele fără sâmburi și le punem în cratiță, peste mere. Amestecăm ușor și lăsăm cca 15-20 de minute pe foc (depinde de mere, ne orientăm după ochi, să nu se fărâme merele). Mai amestecăm din când în când, dar cu grijă să nu fărâmițăm excesiv cuburile de mere. Pe lângă curmale sau în schimbul lor, putem folosi caise confiate, prune uscate, smochine, merișoare, fructe goji, la alegere.

După ce s-au cunoscut și armonizat toate, tragem cratița de pe foc, și peste minunata noastră creație, presărăm în strat uniform, amestecul aromat de biscuiți, unt și zahăr brut. Dăm lucrarea englezească la cuptor, pentru max 30 de minute. Se mănâncă atât caldă, cât și rece. cu înghețată sau frișcă.

Să fiți bine!

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 5

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 13

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 8

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 9

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 12

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 14

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 16

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 20

placinta englezeasca cu mere. Apple crumble - Papamond 4

Filed Under: Bucataria europeana, Categorii retete, Retete cu fructe, Retete desert, Retete ieftine, Retete la cuptor, Retete simple Tagged With: crumble, curmale, desert, mere, placinta

Pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi

March 27, 2015 by Ovidiu Slavulete Leave a Comment

Sosul de roșii, ușor usturoiat și condimentat, este sosul meu preferat încă din copilărie sau, mai bine spus, din motive de copilărie. Obișnuia bunica să-mi facă plăcerea asta și m-am obișnuit cu acest sos, gustul său mai rustic rămânând pentru mine o constantă de bucurie culinară. Din punctul meu de vedere acestă mâncare nu se poate prepara mai simplu de atât și nici nu trebuie forțată prezența altor ingrediente, devreme ce parteneriatul dintre roșie și usturoi dă roade de mult timp în prea multe bucătării. Simplu preparate, aceste pulpe de pui cu sos de roșii echivalează cu o plăcere obținută facil, fără travaliu în bucătărie. Lângă ciocănelele de pui și sosul de roșii usturoiat, pofta mi-a dorit niște cartofi rumeni, crocanți la exterior și pufoși în interior.

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (6)

Necesar pulpe de pui cu sos de rosii

  • 6 pulpe (ciocanele) de pui
  • 1 cutie roșii cubulețe sau 1 kg roșii de grădină, bine coapte, decojite și tăiate cubulețe
  • 1 căpățână usturoi ( sau mai mult, după poftă)
  • 1 cană supă de pui
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit
  • 3-4 cartofi

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (8)

Preparare

Grijim ciocănelele și le rumenim bine pe toate părțile, într-o tigaie încinsă, cu două linguri de ulei. Tigaia să fie suficient de încăpătoare, pentru că în ea vom finaliza preparatul. Dăm pulpelor un praf de sare și unul de piper proaspăt zdrobit. După ce pulpele s-au prăjit, punem în tigaie roșiile și supa de pui. Pun supă pentru că vreau ca pulpele să se pătrundă bine, să bolborosească ușor sosul timp de 20-30 de minute, să se maturizeze gustul. Gustați roșiile și în caz că sunt prea acrișoare, adăugați puțin zahăr. Unele conserve de roșii cubulețe sunt bune, altele mai puțin bune. Roșiile și supa, vor “degresa” și încorpora prăjeala rezultată de la pulpe. Pentru a nu pierde acel gust, se folosește aceeași tigaie. După ce, la foc mic, sosul a scăzut, tăiem felii subțiri cățeii de usturoi și îi oferim sosului. Mai ținem 2-3 minute, tigaia pe aragaz, după care oprim focul. Gustăm și potrivim de sare. Punem capac pe tigaie și o lăsăm 5-10 minute, să se maturizeze gustul și să-și lase usturoiul toată aroma.

Cartofii îi curățăm și îi tăiem cuburi cu latura de 1,5-2 cm. Îi punem la fiert în apă cu sare, preț de cca. 10 minute, cât să se înmoaie, fără a se fărâma. Îi scoatem într-o strecurătoare, îi lăsăm să se scurgă și să se răcească puțin. Încingem ulei într-o tigaie și îi rumenim frumos. Vor fi puțin crocanți, dar pufoși în interior, asemeni cartofilor fondanți.

Să fiți bine!

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (2)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (1)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (3)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (4)

pulpe de pui cu sos de rosii si cu cartofi pufosi - Papamond (7)

Filed Under: Categorii retete, Retete cu carne de pui, Retete cu cartofi, Retete cu sos, Retete de mancaruri cu carne, Retete simple Tagged With: cartofi, pulpe de pui, rosii, sos

  • « Go to Previous Page
  • Page 1
  • Interim pages omitted …
  • Page 12
  • Page 13
  • Page 14
  • Page 15
  • Page 16
  • Interim pages omitted …
  • Page 77
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Copyright © 2025

  • Contact Papamond
  • Politica De Confidențialitate